Tăierea pensiilor speciale, soluția pentru dotarea spitalelor

Prioritatea 0 a României devine dotarea spitalelor cu echipamente medicale (ventilatoare, aparate de testare COVID-19, etc) și achiziția de echipamente de protecție pentru eroii din prima linie, cadrele medicale și alte forțe antrenate în lupta cu acest virus (mănuși, măști, combinezoane, dezinfectați etc.).

Tăierea pensiilor speciale poate fi soluția pentru dotarea unităților medicale. 200 mil. euro costă statul român pensiile speciale. 25.000 euro costă dotarea cu echipamente medicale a unui pat de spital la terapie intesivă. 800 de paturi la terapie intensivă ar putea fi dotate dacă am anula pensiile speciale (prin taxare), iar economiile le-am redirecționa spre finanțarea sistemului public de sănătate.

Numărul de paturi ATI poate face diferența între viață și moarte în lupta cu virusul COVID-19. 14-16% dintre pacienții italieni infectați au ajuns la terapie intensivă.

Având în vedere starea de urgență, voi transmite Guvernului propunerea de a TĂIA PENSIILE SPECIALE! Legea din Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, pe care am votat-o fără să clipesc, a picat la Curtea Constituțională, din păcate. În contextul actual, o astfel de măsură se poate lua fără riscul de a fi declarată neconstituțională, pentru că există cu adevărat nevoie de bani pentru depășirea acestei crize. S-ar putea face economii de 200 milioane euro anual, pe care să îi cheltuim pentru a învinge această epidemie.