Noi stăm în casă, dar drujbele nu!

Update:

Am votat legea pentru gestionarea durabilă a pădurilor, care în esență interzice exportul de buștean din România în spațiul extracomunitar, pe o perioadă de 10 ani, însă cred că nu este suficient. De ce?
1. Pentru că nu am reglementat clar ce facem cu exportul în spațiul UE, pe de o parte;
și
2. Nu buștenii sunt principalul produs silvic exportat din țară, ci cheresteaua, grinzile, panourile lemnoase provenite de la arborii sănătoși doborâți.

De aceea, voi depune un proiect de lege privind controlul sever al TUTUROR formelor de lemn exportate, indiferent de destinație, pentru a nu mai permite conducerii Ministerului Mediului să îi acopere pe cei ce rad nestingheriți pădurile României.

Ministerul Mediului a aprobat, la umbra stării de urgență, tăierea a încă 45.000 mc de pădure în județul Iași, începând cu 30 aprilie! Adică 2000 de camioane de bușteni! Asta după ce pe 9 aprilie a.c. autorizase tăierea altor 38.000 mc de pădure tot în Iași, județul de origine al ministrului Mediului!
Pe lângă astea, dispar, așa cum ne-am obișnuit încă pe atât fără niciun act.

Am fost personal și am văzut dezastrul din pădurea Dobrovăț înainte de a cere public interzicerea oricărei forme de exploatare forestieră pe durata pandemiei, de a depune un proiect de lege la Parlament și de a sesiza Comisia Europeană.

Parcă rupt complet de realitate, ministrul Defrișării Pădurilor, domnul Alexe, ne acuză peste tot că împrăștiem informații false și că agenturi străine sponsorizează o campanie de fake news.

Zilele trecute, trei ONG-uri din România au depus, la rândul lor, o plângere pentru a semnala tăierile ilegale de arbori de pe arii protejate din rețeaua Natura 2000.