Solicit public Curții de Conturi începerea unui audit la Aeroportul Iași!

Cea mai importantă investiție publică din Iași, singura ce mai poate susține dezvoltarea orașului, în lipsa autostrăzii, a fost pusă pe butuci de incompetență.

Ce vedem, azi, la Aeroportul Iași este dovada tristă că un management defectuos și iresponsabil poate distruge din temelii un proiect în care s-au investit nu doar bani, ci și foarte mult efort. Menținerea în funcție a unui politruc nu a făcut decât să prelungească și mai mult agonia în care se zbate în continuare aeroportul nostru. La Iași nu s-a construit nimic în acești ani, pentru că directorul pesedist, recent demis, a fost preocupat mai degrabă să-și facă imagine prin conferințe de presă ori pe Facebook.

Ce a reprezentat fosta conducere pentru Aeroportul Iași, dacă în timpul mandatului său chinuit un număr considerabil de rute externe a dispărut în ceață, operatorii aerieni au plecat, iar ieșenii trebuie să bată drum acum până la Bacău, când au aeroport acasă?

Administrația PSD a căzut ca un blestem peste Aeroportul Iași: investiții ratate, zero perspective de dezvoltare și, peste toate, bani aruncați degeaba.

Dezastrul de la Aeroportul Iași se vede din avion: în cheltuielile de sute de mii de euro pentru tot felul de studii de fezabilitate, deși proiectele de investiții le-am lăsat la cheie încă din 2016, în numeroasele achiziții suspecte și inoportune, în țepele date ieșenilor prin aducerea unor companii aeriene fantomă, în instabilitatea financiară a aeroportului, acum în pierdere, dar și în schema de personal umflată nejustificat când activitatea regiei e mult redusă.

Solicit public Curții de Conturi realizarea unui audit prin care să fie verificate legalitatea cheltuirii banilor de către fosta conducere a Aeroportului dar și întreaga activitate a directorului în ultimii doi ani și jumătate.

Subiect preluat și de news.ro, reporterIS.ro, 7iasi.ro