NE APUCĂM DE TREABĂ și începem lucrările la Spitalul Regional de Urgență
Batem pasul pe loc de mai bine de 4 ani! Consiliul Județean și Primăria trebuie să se pună la aceeași masă pentru a găsi soluții comune pentru realizarea căilor de comunicații către amplasamentul Spitalului Regional de Urgență și integrarea spitalelor din subordinea CJ în circuitul spitalicesc al viitorului spital.
Solicităm preluarea managementului de la Ministerul Sănătății și administrarea de către noi, ieșenii, a acestui proiect important pentru întreaga regiune de Nord-Est!
NE APUCĂM DE TREABĂ și dublăm numărul centrelor medicale de permanență pentru creșterea accesibilității ieșenilor la servicii de sănătate
În aceste centre vor fi triați, consultați și tratați toți pacienții, indiferent dacă sunt asigurați sau nu. Iașul este pe locul 24 în România, ca număr de centre la suta de mii de locuitori, mult în spatele unor județe ca Timiș sau Bihor.
Ne propunem dublarea numărului de centre medicale de permanență, conectarea lor cu spitalele învecinate și dotarea lor corespunzătoare.
În 2020, sunt 19 astfel de centre în tot județul, dintre care trei în Municipiul Iași, câte unul în Podu Iloaiei, Pașcani și Târgu Frumos, iar restul, mai ales, în zona metropolitană. Există în Iași circa 200 medici de familie care pot acoperi dublarea numărului de centre medicale de permanență, mai ales dacă pot intra în gărzi și rezidenți din ultimul an.
NE APUCĂM DE TREABĂ și implementăm proiectul Medicina SMART
Medicina SMART înseamnă aducerea medicinei în secolul XXI. Vom promova digitalizarea datelor pacienților și elaborarea dosarului electronic, dezvoltarea telemedicinei și telemonitorizării pacienților și integrarea tuturor structurilor de la nivelul medicinei primare până la nivelul spitalelor. Astfel, medicul va cunoaște rapid date despre pacient, resursele de medicină vor fi utilizate eficient și pacienții vor fi urmăriți permanent chiar și acasă.
Pentru acest proiect avem nevoie de aproximativ 200.000 euro, o sumă pe care Uniunea Europeană o alocă prin Programul Operațional Sănătate.
NE APUCĂM DE TREABĂ și punem accent pe medicina preventivă
Din păcate, activitatea de prevenție a bolilor, la nivelul populației, nu are eficiența așteptată. Va deveni o prioritate, favorizând astfel proiectele de educație pentru sănătate, depistarea activă a bolilor grave (cancer, diabet, hipertensiune, boli de inimă etc.) și asigurarea condițiilor igienico-sanitare în instituțiile publice din județ.
NE APUCĂM DE TREABĂ și facem la Iași un centru de explorări și cercetare medicală
Iașul este un centru de referință pentru sănătate în regiunea de Nord-Est a României. Pentru a-și împlini acest rol, este necesară reevaluarea infrastructurii de sănătate, integrarea viitorului Spital de Urgență Regional și dezvoltarea unui centru de cercetare medicală și diagnostic de care să beneficiem cu toții, medici și pacienți.
Centrul de diagnostic și cercetare va fi o unitate ambulatorie de tip policlinic, cu circuite adecvate, cum nu s-a mai construit în Iași de peste 5 decenii, dotată cu echipamente moderne. Investiția se ridică la circa 15 milioane de euro.
NE APUCĂM DE TREABĂ și reabilităm toate spitalele din subordinea CJ
Toate spitalele din subordinea CJ vor primi finanțări pentru reabilitarea clădirilor și dotarea cu echipamente moderne. Lucrările la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, care a intrat într-un proces de reabilitare, vor fi finalizate la termen, în 2023, iar valoarea lor este de circa 120.000.000 de euro.
În 4 ani, trebuie să avem în Iași cel mai performant sistem de sănătate din România! Avem cei mai buni specialiști în domeniul medical, trebuie ca dotările de la spitale să se ridice la nivelul acestora.
Spitalele din Iași vor deveni un reper al dotărilor și echipamentelor medicale în toată țara