Pădurea Dobrovăț, în pericol

UPDATE:

Ministrul ieșean al Mediului și PĂDURILOR, Costel Alexe, anunță că, după o “analiză”, a hotărât să NU dea curs solicitărilor venite dinspre societatea civilă de a interzice defrișările pe perioada stării de urgență, care au luat o amploare uriașă.

Ce așteptări să mai avem de la acest ministru, în al cărui județ de domiciliu se rad păduri seculare (Bârnova-Repedea, Dobrovăț), iar dânsul ne vorbește de “regenerare”?

Ce așteptări să mai avem de la acest ministru, în al cărui oraș de domiciliu poluarea ne otrăvește la propriu, dar nu a vorbit niciodată despre asta, pentru propriile calcule politice?

Ce credibilitate mai poate prezenta acest ministru, în al cărui oraș de domiciliu spațiile verzi sunt distruse de samsarii imobiliari, dar nu a avut curajul să vorbească despre asta niciodată?

Plămânii verzi ai României sunt atacați sistematic de mafia lemnului, iar ministrul mediului și PĂDURILOR caută argumente și explicații “tehnice”, în loc să ia măsuri radicale, în vremuri radicale.

Mai multe pe această temă, în: Reporter de Iași

__

În timp ce stăm cuminţi în autoizolare, drujbele lucrează neîntrerupt în păduri, unele chiar arii protejate. Este cazul sitului Natura 2000 din Dobrovăţ, Iaşi, unde se taie la zero sub pretextul reîntineririi pădurii, totul cu avize legale.

Pădurea Dobrovăț este o barieră naturală care protejează Iașul, unul dintre cele mai poluate orașe ale Romaniei. Cu toate acestea, sub privirile Ministrului Mediului și Pădurilor, se defrișează încontinuu!

Nu știu despre ce regenerare poate fi vorba când se taie arbori tineri, pe hectare întregi! S-a tăiat tot, nediscriminatoriu, rămânând doar imaginile apocaliptice ale unui dezastru natural.

Pădurile Dobrăvăţului adăpostesc cel mai consistent fond cinegetic din judeţ, fiind unul dintre cele mai apreciate din ţară. 

Am solicitat public Guvernului să suspende prin ordonanţă orice formă de exploatăre silvică pe toată durata stării de urgenţă.

De asemenea, am depus la Parlament un proiect de lege privind interzicerea oricăror tăieri pe perioada stării de urgență.

Forțele de ordine nu pot lupta și cu pandemia, și cu mafia lemnului. Nu putem lăsa ca hoții de lemne să profite de pe urma epidemiei de coronavirus! Mai mult ca niciodată, avem nevoie de plămânii verzi ai acestei țări!

 Subiect preluat și de Adevărul.ro, Libertatea.ro, Stiripesurse.ro