Ministrul Mediului vrea să blocheze la CCR înființarea DNA-ului Pădurilor!

Ceea ce pentru România putea fi un moment istoric privind combaterea infracțiunilor de mediu s-a transformat într-un joc cinic al celor ce se erijează în spațiul public ca apărători ai pădurilor. Astăzi, DNA-ul Pădurilor trebuia să intre în vigoare, însă legea a fost contestată. Practic, legea care ar permite cercetarea penală a hoților de lemne este atacată la Curtea Constituțională de cel care ar trebui să ne apere de această rețea de infracționalitate forestieră.

Același Ministru al Mediului, Costel Alexe, care a acuzat populația și organizațiile de mediu de propagandă cu fake news-uri despre tăieri ilegale ne demonstrează cât se poate de clar că interesele ascunse sunt mai presus de interesul național. Același Ministru ieșean al Mediului, care pretinde că nu vede poluarea din Iași și nu recunoaște tăierile ilegale din pădurile din jur, ne sfidează pe față, făcând el legea.

În urmă cu patru luni am inițiat un proiect de lege care viza sistarea oricărei forme de exploatare forestieră pe durata pandemiei, iar azi Ministrul Pădurilor blochează legi lăsând cale liberă hoților.

Alexe a semnat nenumărate avize pentru recoltarea lemnului din păduri, a aprobat, de formă, sistemul pentru urmărirea lemnului tăiat, după ce tot el a prorogat cu 6 luni operaționalizarea acestui sistem și a desființat Garda Forestieră exact când această instituție amplificase controalele la structurile teritoriale.

Iar acum, după ce s-a făcut preș în fața mafiei lemnului iar în mandatul său se fură din păduri mai mult ca în vremea PSD, Costel Alexe vrea să ajungă președintele CJ Iași. Doar că ieșenii nu mai pot fi păcăliți. În cabina de vot, la alegerile locale, va veni și nota de plată.