Lupta noastră cu mafia imobiliară începe să dea rezultate!

UPDATE:

Lupta noastră cu mafia imobiliară începe să dea rezultate. Speriat de amploarea protestelor din fața Primăriei împotriva proiectului imobiliar de pe str. Strămoșilor, cartierul Dacia, primarul Mihai Chirica a anunțat că solicită suspendarea PUZ-ului la Prefectură.

Presiunea publică și politică funcționează! Dar primarul Chirica este laș și ipocrit, pentru că nu recunoaște că haosul urbanistic se întâmplă din cauza Domniei Sale, nu din vina funcționarilor și subordonaților săi, așa cum a susținut în conferința de presă de zilele trecute.

Să nu ne lăsăm păcăliți de manevrele mincinoase ale primarului Chirica, care pretinde că nu știe despre haosul urbanisitic ce “domnește” de ani de zile în cel mai poluat oraș din țară! În condițiile în care EL este cel care aprobă autorizațiile, inițiază PUZ-urile și coordonează Direcția Urbanism din cadrul Primăriei.

Alianța USR PLUS este singurul factor de presiune pe administrația coruptă condusă de Mihai Chirica. Îi asigur pe toți ieșenii că în mine și colegii de la USR PLUS vor găsi un sprijin real în fața abuzurilor imobiliare. Vom scăpa Iașul de mafia politică și imobiliară aliată sub patronajul d-lui Mihai Chirica (fost PSD, azi PNL)!

 

UPDATE:

Am fost împreună cu Cosette Chichirău și echipa de consilieri locali ai USR PLUS să-i susținem pe ieșenii care au protestat în fața Primăriei împotriva abuzului urbanistic din cartierul Dacia, str. Strămoșilor.

Mereu am spus că în Iașul condus de Chirica nimeni nu este în siguranță. Indiferent unde locuiești, viața îți poate fi oricând distrusă de o construcție autorizată de acest individ, care îți calcă în picioare drepturile de cetățean, în propriul oraș.

Zone întregi de case, care aveau farmecul lor, au fost distruse, numeroase spații verzi au fost acoperite cu betoane monstruoase, în cel mai poluat oraș al României. Cartiere de blocuri care respectau o anumită densitate, în care și așa respirai greu, au fost transformate în ghetouri. Sute de apartamente au rămas fără lumină naturală, iar mii de oameni sunt “gazați” de centrale noi de apartament puse în dreptul geamurilor lor.

Viziunea lui Chirica despre Iași este pur și simplu o hazna urbanistică. Mulți ieșeni sunt în continuare captivi manipulării primarului și nu văd dincolo de gazon și panseluțe. Asta e o tragedie – unii se resemnează ori nu sunt deranjați de problemele din oraș, iar alții se mulțumesc cu puțin.

Este foarte greu să preiei rolul de gardian al urbanismului în locul celui care are obligația legală și instrumentele necesare, adică Primăria Iași. Dar noi, cei din USR PLUS, vom lupta și pentru locuitorii din Dacia pentru a li se face dreptate. Iașul este un oraș frumos și nu vom permite să fi administrat în bătaie de joc.

Sper să vedem cât mai repede, chiar la intrarea în Primărie, un șir de mașini ale Jandarmiei și procurori care să pună capăt hoției și corupției din această instituție, să nu mai vină oameni disperați să-și strige durerea sub geamul primarului.

LIVE din fața Primăriei Iași – AICI

***

Am fost în capăt Dacia, pe str. Strămoșilor, unde am discutat cu cetățenii care protestează împotriva unui nou abuz urbanistic în cartierul lor.

 Și în urmă cu doi ani am fost în această zonă și am reușit, atunci, în urma mai multor acțiuni de protest, să îl forțăm pe Chirica să nu autorizeze trei tronsoane de bloc pe un spațiu verde de 666 mp (Mai multe detalii, AICI).

Și-a asumat asta printr-o scrisoare trimisă locuitorilor din Dacia. Însă primarul A MINȚIT. A emis autorizația de construire, iar astăzi, după ce au trecut alegerile, beneficiarii PUZ-ului au început să pregătească terenul pentru demararea lucrărilor.

Împreună cu colegii USR-PLUS din Consiliul Local vom reprezenta sutele de familii care sunt împotriva acestui proiect imobiliar inoportun, cu multe probleme de legalitate. Vom sesiza Instituția Prefectului și Inspectoratul de Stat în Construcții, iar dacă nu vom primi răspuns favorabil, ne vom adresa instanțelor de judecată. Abuzurile urbanistice distrug calitatea vieții din oraș și sufocă tot mai multe cartiere!