Împreună, salvăm Esplanada Oancea!

  INVITAȚIE la dezbatere publică pe Esplanada Oancea

    Duminică, 20 Octombrie 2019, ora 13:00

 

    Stimaţi ieşeni, locuitori ai cartierului Tătăraşi,

                 În ultimii ani, Primăria Municipiului Iaşi a aprobat două proiecte imobiliare gigant în zona Esplanadei Oancea, cu sute de apartamente şi spaţii comerciale, apropiate de blocurile existente, proiecte care nu respectă normele legale şi nici voinţa locuitorilor din cartier.

                 Construcțiile vor avea următoarele efecte cu impact negativ:

  1. Aglomerarea excesivă a traficului auto pe aceleaşi străzi care sunt proiectate şi construite pentru nevoile anilor ‘80.
  2. Înălţimea disproporţionată a noilor construcţii şi apropierea nepermis de mare vor afecta apartamentele din vecinătate, prin umbrire permanentă.
  3. Dimensiunile prea mari în raport cu posibilităţile reale ale zonei vor influența destabilizarea întregului versant.
  4. Strada Han Tătar este menţionată ca parte dintr-o zonă cu risc de alunecare de teren.
  5. Numărul locurilor de parcare va scădea considerabil în urma apariției noilor construcții.

             

             Pe Esplanadă vin zilnic sute de oameni din tot cartierul Tătăraşi, aceasta fiind singura zonă concepută pentru plimbare, joacă şi recreere.

              Restrângerea, în loc de amenajare, desfiinţarea locului de joacă, în loc de extindere şi modernizare, tăierile zecilor de arbori, în loc de crearea unor noi spaţii verzi și creşterea masivă a numărului de locuitori, închiderea cu blocuri a perspectivei vizuale, proiectate chiar de la înfiinţarea cartierului, în forma actuală, acum 40 de ani favorizează fără menajamente interesele imobiliare, în profund dezacord cu realitatea şi dorinţa cetăţenilor, care sunt puşi acum în faţa faptului împlinit.

             Toţi cei cărora le pasă şi sunt interesaţi de viitorul cartierului Tătăraşi şi a Esplanadei Oancea sunt invitaţi să participe la o dezbatere publicăd duminică, ora 13:00, pe Esplanadă.

   #IașulMerităMaiMult