Împreună cu ieșenii salvăm cartierele orașului de la ghetoizare!

Tot mai mulți ieșeni sunt revoltați de planurile primăriei de a construi blocuri noi chiar în zonele în care aceștia au apartamente de ani buni.

Un nou caz de construcții ilegale stârnește revoltă în rândul mai multor localnici după ce consilierii PSD-ALDE-PMP au aprobat un PUZ, iar primarul Mihai Chirica a emis autorizația de construire pentru un nou imobil de locuinte.  Detalii pe această temă, și aici.

Votul consilierilor permite astfel construirea unui bloc cu 6 etaje între Șoseaua Nicolina (numărul 76B) și Aleea Tudor Neculai (nr. 101). Beneficiarul PUZ-ului și al autorizației de construire a demarat deja lucrările pentru acest imobil într-o zonă urbană și așa aglomerată.
Nemulțumirea celor care locuiesc în proximitatea șantierului, printre care părinți cu copii mici, tineri, persoane în vârstă și/sau cu deficiențe locomotorii, este cu atât mai mare, în conditiile în care în zona unde se fac aceste lucrări lipsesc locurile de parcare, spațiile verzi și terenurile de joacă pentru copii.

Un proiect urbanistic cotroversat

Oamenii s-au trezit cu excavatoarele sub fereastră și cu un șantier pentru construcția imobilului pe 6 nivele pe o suprafață infimă, de 400 mp, între blocuri. Un proiect urbanistic absolut revoltător, pentru care NU s-au făcut demersurile legale de consultare a vecinilor direct afectați.

Îl voi contesta și pe acesta la Instituția Prefectului, la Inspectoratul de Stat în Contrucții și Direcția pentru Sănătate Publică. Vorbim despre un alt caz deja patentat în Primaria Iași, prin care se falsifica documente pentru a se putea eluda consultarea cu cetățenii direct afectati de aceasta investitie.

Pe scurt, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal era prevăzut pentru adresa de la Șoseaua Nicolina nr. 98, iar Hotărârea de Consiliu Local este pentru adresa Șoseaua Nicolina nr. 76B. Numai acest lucru conduce la nulitatea absolută a hotărârii de Consiliu Local!

A fost viciat întreg procesul de obținere a acordului notarial de la localnicii direct afectați!
Doar presiunea publică a oamenilor îi mai atrage atenția domnului Chirica!

 #IașulMerităMaiMult