Ieșeni, somați să plătească „fondul european” ratat de Primărie

 

Peste 150 de familii din cele trei blocuri-turn din Piața Unirii, renovate cu fonduri europene, au fost notificate de către Primăria Iași să achite bani în plus față de cei plătiți deja!

Oamenii acuză incompetența Serviciului de Investiții al Primăriei, care ar fi generat o întârziere a lucrările cu peste 8 luni, iar din această cauză Uniunea Europeană nu mai vrea să plătească.

Proiectul a fost depus în 2012, iar Primăria Iași trebuia să ruleze aproape 4 milioane de lei în această investiție.

Inițial, proprietarilor de apartamente li s-a spus că vor suporta 2.623 de lei pentru fiecare apartament. Oamenii au semnat contribuția proprie pentru izolarea termică a locuințelor și au fost de acord să fie mandatată Primăria Iași pentru a se ocupa de derularea proiectului.

Lucrările la realizarea termosistemului în cele trei imobile trebuiau să fie gata în 2015, dar s-au încheiat abia în 2017. Au început un an mai târziu și s-au derulat în ritm de melc. Ulterior, firma care a început lucrările a renunțat la proiect, contractul a fost preluat de o altă firmă, care a finalizat cele trei blocuri, însă nu a reușit să recupereze timpul pierdut. Astfel, au fost pierdute finanțările pentru anul al doilea al proiectului.

Este de-a dreptul revoltător faptul că, din cauza Primăriei condusă de Mihai Chirica, cea care a coordonat proiectul, oamenii riscă să plătească penalități!

#IașulMerităMaiMult!

Articolul integral, pe Reporter de Iași.