Iașul primește praful de pe tobă prin Planul Național de Redresare și Reziliență

30 de miliarde de euro vor fi investiți în următorii patru ani în infrastructura României, o sumă colosală din care noi nu vom atrage aproape nimic.

Banii se vor duce către acele administrații care și-au făcut din timp temele (adică au scris proiecte și au terminat deja hârtiile – studii de prefezabilitate etc.). Clujul, spre exemplu, propune un proiect de metrou, cerând de la Guvern finanțare în valoare de 1 miliard de euro.

La Iași, machete peste machete și nimic concret din partea administrației locale. Marea investiție anunțată de Chirica este aducerea la Iași a Cerbului de Aur și un podeț în Podu Roș pe care ni-l prezintă drept o mare realizare, deși încă și acesta a cunoscut nenumărate machete publicate pe Facebook. Cuplul de aur Chirica-Alexe își dovedește goliciunea. O schemă electorală ieftină în spatele căreia se ascunde un mare zero investit în bunăstarea ieșenilor.

La Primăria Iași s-a muncit în toți anii din urmă la PUZ-urile mafiei imobiliare și la angajarea tuturor prietenilor și rudelor, până la ultimul nivel de cunoaștere a arborelui genealogic. N-a avut nimeni timp să scrie proiecte pentru a fi depuse acum, când banii europeni vor fi alocați cu prioritate celor care și-au făcut vara sanie. Este vina incompetenților noștri locali, care se aliază împotriva intereselor ieșenilor ca să-și asigure posturi și contracte din bani publici pentru apropiați.

Dacă ceva s-a mișcat la Iași se datorează investițiilor private și în principal Aeroportului, o afacere a statului, care a mers foarte bine atât timp cât s-a lucrat cu cap.

O șosea ocolitoare care să scoată traficul poluant din oraș, o autostradă care să lege Moldova de Vestul țării și de Europa, pasaje subterane și supraterane, o linie de metrou care să acopere întrega zonă metropolitană etc., acestea sunt proiecte de infrastructură mare de care Iașul are nevoie!

Cupletul de comici vestiți din fruntea Primăriei și a Județului își vor arăta maxima capacitate de a livra rezultate într-un timp mai scurt decât își imagina oricine. Decontul prostiei și incompetenței e aproape.

 

Sursă foto: apix.ro