Cine sunt eu?​

Am 44 ani și am copilărit în cartierul Tătărași, zona Ciurchi. Liceul l-am făcut la Negruzzi, iar facultatea la FEAA, Universitatea Cuza. Toată viața mea am locuit în Iași și cunosc foarte bine problemele prioritare ale comunității noastre.

Băiatul meu, Vlad, are 17 ani. Credința mea este că familia reprezintă valoarea fundamentală a unei societăți sănătoase. Am învățat multe lucruri de la tatăl meu, un om care a plecat dintr-o familie săracă, cu foarte mulți copii. În mod special, am învățat că seriozitatea este principiul cel mai important pe care trebuie să-l urmezi pentru a-ți îndeplini cu brio responsabilitățile din cadrul familiei și al comunității din care faci parte.

Subprefect și Prefect al județului

Între 2005 şi 2007 am fost Director Executiv al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi, cu rezultate manageriale remarcabile: am preluat instituţia pe locul 39 din 42 la nivel naţional şi a lăsat-o pe locul 4.

Între 2007 şi 2009 am fost Subprefect şi prefect al Judeţului Iaşi, poziţii din care am coordonat cu rezultate foarte apreciate acţiunile pentru combaterea efectelor secetei din 2007 și activitatea de gestionare a inundaţiilor de pe râurile Siret şi Prut – cea mai mare calamitate la care a fost supus Judeţul Iaşi vreodată.

Manager al Aeroportului Iaşi

Între anii 2012 – 2016 am fost managerul Aeroportului Internaţional Iaşi, pe care am reușit să îl reconstruiesc de la zero cu fonduri europene nerambursabile. În această perioadă aeroportul a cunoscut o dezvoltare fantastică, contribuind la deschiderea oraşului nostru către lume. Dintre realizările cele mai importante la acest obiectiv pot numi:

  • construcţia celei mai moderne piste din România;
  • construcţia unui nou terminal de pasageri;
  • 18 noi curse internaţionale din Iaşi către capitale economice și culturale importante (Londra, Paris, Barcelona, Bruxelles, Munchen, Koln, Roma, Milano, Torino, Veneţia, Bologna, Catania, Istanbul, Tel Aviv, Larnaca);
  • creșterea numărului de pasageri de la 180 de mii în 2012 la 1 milion în 2016;
  • poziționarea Aeroportului Iași pe podiumul aeroporturilor din România, după ce în 2012 era pe locul 6;
  • pentru prima dată după 1990, aeroportul ieșean a înregistrat profit și nu mai are nevoie de subvenții publice pentru funcționare.

Deputat în Parlamentul României

Sunt deputat în Parlamentul României din anul 2016, fiind inițiator al mai multor proiecte și amendamente importante. Am fost coordonator și raportor al noului Cod Aerian, reușind să adun la aceeași masă toți factorii decizionali din domeniul aviației. Astfel, am creat premisele dezvoltării cu adevărat a industriei aeronautice civile din România.

Am fost președinte al Comisiei de Transport din cadrul Camerei Deputaților, fiind co-inițiator al legii autostrăzilor A7, A13 și A8 (Iași–Târgu Mureș), precum și al unor amendamente votate în cadrul acestei comisii. De asemenea, sunt autor al amendamentului la legea bugetului de stat pentru șoselele de centură ale municipiilor Iași și Pașcani.

Nu în ultimul rând, militez pentru protejarea pădurilor din România, iar în acest sens am depus în Parlament un proiect de lege care viza interzicerea oricărei forme de tăiere pe toată durata pandemiei Covid-19. 

Pe toată durata mandatului meu, m-am implicat activ în viața comunității, militând pentru dreptul ieșenilor la o viață de calitate – fără poluare, într-un oraș verde – și i-am susținut în lupta cu așa-zișii dezvoltatori, reușind să blochez proiecte ilegale care ar fi sufocat și mai tare orașul.