Ansamblu de 11 blocuri-turn printre casele din CUG

Un proiect controversat care vizează construirea a 11 blocuri (4 cu 10 etaje şi 7 cu 5 etaje) în zona Tudor Neculai i-a pus faţă în faţă pe contestatari şi iniţiatori, la sediul Primăriei Iași.

Aproape 100 de persoane, care locuiesc la casele din apropierea amplasamentului, au semnat o petiţie către primărie, în care au adus mai multe critici proiectului imobiliar.

Proiectul nu a fost dezbătut deocamdată în Consiliul Local, însă dacă va fi aprobat, iar investitorul obține autorizaţia de construire, întrega zonă va fi sufocată din cauza supraaglomerării traficului (pe aleile T. Neculai şi Strugurilor), dar si din pricina nerespectării regimului mare de înălţime.

Dacă pentru simplii cetățeni se impun restricții privind construirea caselor, pentru unii investitori Primăria dă undă verde să construiască unde și cum vor ei.

Localnicii sunt revoltați: „Asta e sufocare, nu dezvoltare!“, „Nu cerem decât respectarea regimului de înălţime a zonei“. 

Oamenii spun că de 19 ani s-a respectat regimul aprobat atunci de către municipalitate: vile cu regim mic (1,2 etaje). În zonă sunt 400 de locuinţe individuale şi deja au apărut probleme mari de trafic pe aleea Strugurilor și aleea Tudor Neculai.

Amplasamentul investitorului, de aproape 2 ha, se desfăşoară de la intersecţia celor două alei, pe direcţia spre Valea Adâncă.  Blocurile cu 10 etaje sunt propuse în partea nordică a terenului, spre zona de case, iar imobilele cu 5 etaje la aleea T. Neculai. 

Investitorul urmează să reanalizeze mobilarea urbană propusă şi să revină la Primărie cu o nouă variantă.

Primăria trebuie să ţină cont şi de nemulţumirile oamenilor după ce le-a ignorat petiţiile trimise în ultimul an.

Voi face tot posibilul ca vocea lor să fie auzită de autorităti, pentru ca aglomerarea zonei cu blocuri-turn să nu îi afecteze. Drepturile oamenilor la o viață sănătoasă trebuie să primeze în fața intereselor imobiliare!

#IașulMerităMaiMult

Articolul integral îl găsiți în Ziarul de Iași.

Alte știri pe subiecte similare: Esplanada Oancea, Protest în Oancea, Lege construcții, Cantemir, Bucium