Am votat DA pentru înființarea DNA-ului pădurilor

Am votat DA în Parlament pentru înființarea DNA-ului pădurilor. Este vorba despre legea care prevede înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, structură specializată cadrul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție.

Agresiunile care se comit asupra mediului – defrișările în masă și poluarea orașelor, în mod special -, au devenit probleme de interes major pentru că afectează sănătatea și calitatea vieții fiecăruia dintre noi, și trebuie să le tratăm cât se poate de serios.

Problematica tăierii pădurilor ne-a arătat cum controlul civil asupra acestui fenomen a eșuat complet, în principal din cauza complicității cu hoții a celor puși în funcții să ne apere de tăierile ilegale și abuzuri.

De aceea este nevoie de un organism judiciar dedicat, specializat în infracțiuni de mediu, care să îi ia în vizor în primul rând pe cei care au permis masacrarea pădurilor în toți acești ani.

Este descurajator că cei care conduc azi Ministerul Mediului nu au votat acest proiect legislativ.

Este un semnal prost pentru populație, mai ales pentru Iași, cel mai poluat oraș al României.

De doi ani de zile, ieșenii sunt condamnați să respire cel mai toxic aer din țară. Mai nou, aflăm că poluarea facilitează transmitea mai rapidă a coronavirusului actual.

Cu toate acestea, vedem la Iași copaci sănătoși tăiați, betoane “plantate” în loc, spații verzi tot mai puține și un trafic sufocat din cauza infrastructurii deficitare, alt factor de poluare.

Iașul îl are în Guvern pe ministrul Mediului, primul care ar trebui să critice dezastrul poluării din Iași și să fie radical împotriva acestui flagel ce ne otrăvește. Nu o face, acoperă o administrație incompetentă, îl acoperă pe colegul său de aventură, primarul pesedist de Iași. Ne vorbește doar de București, de parcă ieșenii sunt români de mâna a doua.

#IasulMeritaAltceva