Aeroportul Iași, zero fonduri pentru dezvoltare!

Ieșenii sunt complet ignorați de actualul Guvern. Aeroportul Iasi este singurul din România, care nu a fost trecut în Planul Strategic de Investiții în Infrastructură, pe anii 2020-2030.

Asta înseamnă că va primi 0 (ZERO) lei pentru dezvoltare de la autoritățile centrale! Pe baza acestui plan se împart banii pentru infrastructură pentru următorii 10 ani: transport rutier, feroviar, naval si aerian.

alături de Cluj, Timișoara, Sibiu, Craiova, București și trebuia în mod obligatoriu să figureze pe harta strategică de dezvoltare a oricărui Guvern doar și pentru că este eligibil pentru fonduri europene.

Vina este împărțită între cei doi responsabili: actualul ministrul ieșean Costel Alexe, care ne-a secerat pădurile în mandatul său, și președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, care e incapabil să pună pe picioare un proiect notabil. Nici din partea directorului Cătălin Bulgariu nu aș fi avut vreo așteptare pentru că nimic nu îl recomandă pentru această funcție.

Este cea mai mare umilință pe care o trăiesc ieșenii!

Ca președinte de Consiliul Județean, îi voi reprezenta cu demnitate pe ieșeni în relația cu Bucureștiul și nu voi tolera astfel de nedreptăți. Iașul contribuie cu mai mulți bani decât primește de la Guvern – noi plătim pentru metroul bucureștenilor și autostrăzile celor din vestul țării.

 

Conferința de presă din data de 31.07.2020AICI